Vissen in Nationaal Park de Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen biedt een unieke viservaring voor iedereen die het leuk vindt om te vissen, van de recreatieve visser tot de fanatieke sportvisser. Geniet van de stilte op een vroege ochtend. Misschien ziet u ook wel reewild van dichtbij ziet of roofvogels zoals de zeearend boven u cirkelen. De rust en de schoonheid van het landschap van Nationaal Park De Alde Feanen maken het vissen hier een hele bijzondere ervaring.

Vissen in Nationaal Park De Alde Feanen.

Paradijs voor recreatief en sportvissen

Ons bootverhuurbedrijf heet niet voor niets Alde Feanen, want het ligt midden in het hart van Nationaal Park De Alde Feanen in Eernewoude (Friesland) en is zeer populair om te vissen. Dit schitterende natuurgebied ligt tussen tussen Warten, Drachten en Grou en is uitstekend bereikbaar vanuit Leeuwarden of Heerenveen. Het is een prachtig laagveenmoeras met een hele rijke biodiversiteit en veel waterwegen.

Dus of u nu graag vanaf de kant vist, of liever vanuit een bootje een vis aan de haak wilt slaan, De Alde Feanen heeft voor iedere visser wel wat te bieden. Het natuurpark heeft talloze plekken waar u een hengel kunt uitgooien, zolang u dat maar doet in de waterwegen waar je vrij mag varen. In de afgesloten gebieden gebieden mag dus niet gevist worden.

Welke vissoorten treft u zoal in De Alde Feanen

In Nationaal Park de Alde Feanen kunt u op verschillende vissoorten vissen, waaronder witvissoorten, roofvissen, maar ook karpers.

Witvis

Het water van De Alde Feanen staat erom bekend dat je er prima op witvis kunt vissen. Dan hebben we het vooral over witvissoorten zoals brasem, blankvoorn en ruisvoorn. Een goede plek om te beginnen is de Lange Sleatten of de Headamsleat. Gebruik lichte voerkorven en langzaam zinkend haakaas, zoals casters en drijvende maden, dan kunt u hier goede vangsten verwachten.

Roofvissen

De snoek is de meest voorkomende roofvis in dit gebied. Maar u vindt hier ook veel baars, snoekbaars en paling. Wilt u in De Alde Feanen op dit soort roofvissen vissen, gebruik dan ondiep lopende pluggen of jerkbaits om deze rovers te verleiden tot een hapje. In de ondiepere wateren zijn snoekstreamers met veel glitter dan weer heel erg effectief. Voor paling kunt u prima wormen of een dood visje als aas gebruiken.

Karpers

Bent u een echte karpervisser? Het is even een uitdaging, maar de beloning is er ook naar. Maar ook voor het vissen op karpers zit u in Nationaal Park De Alde Feanen gebeiteld. Door regelmatig voor te voeren met tijgernoten, pellets of boilies kunt u mooie karpers vangen. Vooral als u bij de randen van waterplanten en harde bodems gaat zitten vissen, zoals bij mosselbanken. Dit zijn goede plekken om op karper proberen te vissen.

Enkele vistips voor vissen in de Alde Feanen

  • Gebruik dieptekaarten en kijk goed waar u gaat zitten.
  • Let op de stroming en op de vegetatie, dit kan uw visvangstkansen aanzienlijk vergroten.
  • Gebruik licht vismateriaal.
  • Zorg dat uw visvergunningen in orde zijn. Deze zijn verkrijgbaar in het postkantoor of supermarkt in het dorp of Camping It Wiid.

Ontspannend vissen bij uw vakantiewoning

Of u nu naar de Alde Feanen komt om dagenlang te vissen tijdens een visvakantie of gewoon af te toe even een hengeltje uit wilt gooien, Nationaal Park De Alde Feanen is de plek voor elk type visser. Als verhuurbemiddelingsbedrijf van vakantiewoningen verhuren wij veel vakantiewoningen en woonarken die direct aan het water liggen en vaak hun eigen aanlegsteiger hebben. Dat is echt ideaal voor visliefhebbers of als u uw kinderen kennis wilt laten maken met deze ontspannende bezigheid. Lijkt u dat ook wel wat en heeft u nog geen vakantie geboekt? Kijk dan even bij ons grote aanbod vakantiewoningen of woonboten die aan het water liggen.

Visboot nodig?

Bij Bootverhuur de Alde Feanen verhuren diverse visboten om mee te vissen, zoals onze stalen toervisboten of de Nicki 420 en Verano 425. Uiteraard is er ook niks mis met onze andere boten. Dus reserveer een visboot of sloep bij ons en ontdek zelf waarom Nationaal Park De Alde Feanen een van de beste visbestemmingen van Friesland is.